Green-YD is een buro met 2 voorname activiteiten: ontwerp van groen buitenruimtes en de opmaak van beheerplannen/advies. Dit jong bedrijf, gegroeid uit een tuinaanlegbedrijf heeft een rijke technische en praktische ervaring. Hierbij staan plantenkennis hoog in het vaandel om zo een waardige alternatief te bieden voor de traditionele buxustuin.

About

Green-YD wordt gerund door Yves Dehondt als eenmanszaak. Met een uitgebreide professionele kennissenteam wordt iedere opdracht met een geschikt team aangepakt. Na het behalen van het bachelordiploma Groenmanagement studeerde hij door tot Tuin- en landschapsarchitectuur. Deze unieke combinatie maakt het mogelijk de brug te slaan tussen vormgeving, plant en techniek.

Waarvoor Green-YD het doet: de persoonlijke aanpak, de creativiteit en de uitdaging. Green-YD is actief overheen gans Belgiƫ.

Nevenactiviteiten

Naast het ontwerp- en adviesburo is Yves tevens praktijklector aan de hogeschool te Roeselare, waar hij o.a. plantenkennis, aanlegtechnieken en tuinvormgeving doceert. Daarnaast houdt hij regelmatig lezingen en studieavonden rond plantenkennis, ... .

Yves is zowel actief binnen het private als het publieke groen. Zo is hij adviseur voor pesticidenreductie voor openbaar groen en Europees erkend assessor ervaringsbewijs 'hoveniers aanleg en onderhoud van parken'.

Tuinlandschap